Ana içeriğe atla

Çekirge Bir Sıçrar İki Sıçrar, Ilia Malinin Dört

Illia Malinin, 19 yaşında spor tarihine adını yazdırdı. Aksel (axel) atlayışı, resmi yarışmalarda 4'lü yapan ilk ve tek sporcu. Aksel, artistik buz patenindeki en zor atlayışlardan biridir. Diğer buz pateni atlayışlarından farklı olarak önce geriye doğru kayarak çıkış yapılması gerekir. Bu nedenle, ekstra yarım tur içerir. Örneğin, teklide 1,5 tur, ikilide 2,5 tur, üçlüde 3,5 tur dönülür.

Malinin, altı atlama hareketinin tamamında 4'lü yapabildiği için kendisine "Quad God" denmektedir.


Malinin, Montréal 2024 Artistik Patinaj yarışmasında, serbest programda 227.79 puanla dünya rekorunu kırdı ve genç yaşında "yaşayan efsane" olmayı başardı. Videoda Malinin'in tarihi performansını izliyoruz.

Malinin, patenci çiftin çocuğu. Annesi Tatiana Malinina ve babası Roman Skorniakov, Özbekistan'da doğmuş, Özbekistan'ı uluslararası yarışmalarda temsil etmiş patenciler. Anne Malinina, Özellikle 97-99 yılları arasında tam bir parlayan yıldızdı. Malinin, bu sporcu çift Amerika'ya yerleştikten sonra doğdu. Anne babasının yönlendirmesiyle çok küçük yaşta buz patenine başladı. Malinin'in antrenörlüğünü bugün de babası yapmakta.