Ana içeriğe atla

Asaf Avidan - Different Pulses


"In your stomach there's a prophet
Turning water into wine
In your chest there is a hunchback
Pulling all his bells to chime"
Setting Scalpels Free

Asaf Avidan (אסף אבידן‎), özgün sesiyle dinlendiği anda dikkat çekiyor. Tanıştığınızda eşine zor rastlanan bir yetenekle karşılaştığınızı anlıyorsunuz. Güçlü sesiyle başarıyla oynayarak iddialı bir yorumcu olduğunu gösteriyor.


2012’de solo çalışmalarına başlıyor. Avidan in a Box on yedi parçadan oluşan akustik bir çalışma. In a box adı, kayıtların alındığı kutu gibi bir odadan geliyor. Sitede şu şekilde açıklanmış: "48 saatliğine bir oda kiraladık ve Asaf’ı içine koyduk, gitarla. Sonra kayıt tuşuna bastık. Birkaç arkadaşını da davet ettik, sıkılmasın diye. Hazırlıksız, provasız, tek seferde... İşte sonuç: Avidan’ın müziği, şekersiz ve koruyucusuz. Sadece o ve müziği – bir kutuda.” Kayıt görüntülerini ve albümün tüm parçalarını Avidan'ın sitesinde bulabilirsiniz.


İlk stüdyo albümü Different Pulses 2012’de piyasaya çıktı. Uzun ömürlü bir albüm olacağını tahmin ediyorum. Stüdyo çalışması olmasına rağmen teknolojinin "kalabalık etmesine izin verilmemiş. Albümün çıkış parçası, aynı zamanda albüme ismini vermiş. Avidan, bu parçada neredeyse bütün hünerlerini sergilemiş. İki şipşirin çocuğun oynadığı klip de izlenmeye değer.

Ses ve yorumun sermayesini yemeyi deneyip vasat içerikli bir albüm çıkarabilirdi. İyi ki buna girişmemiş. Basit sayılabilecek parçalar olsa da hiçbiri 'boş' denmeyi hak etmiyor. Favorimi sorarsanız; Turn derim.


İleride adını daha sık duyacağımız Asaf Aavidan, 2012’nin Aralık ayında İstanbul ve İzmir’de birer konser vermişti.

Wankelmut Remix ile One day (Reckoning Song) parçası, Avidan'a kariyerinde sıçrama yaptırmıştır.